18 Aralık 2015 Cuma

Samsung GALAXY NOTE 5 SM-N920 Root ATMA REHBERİ (Rooted)

Gerekli Program Ve Dosyalar
Odin Programını buradan indirin. (3.10.7 sürümünü indirin)
SuperSU 2.49 buradan indirin.
TWRP buradan indirin. ( Uygun Modeli Seçin Tar dosyasını indirin. Model öğrenmek için 1. adıma bakın.)
USB Driver yok ise buradan indirebilirsiniz.
Gerekli anlatım yeterli değilse aşağıdaki videoyu izleyiniz.







1- Hangi Model Olduğunu Öğrenin

İlk olarak hangi model Note 5 telefona sahip olduğunuzu öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için Ayarlar – Hakkında – Cihaz – Model Numarasına bakabilirsiniz. Belki model yüklenmiş olan ROM ‘a göre farklılık gösterebilir bu nedenle endişelenmenize gerek yok.



2-Flashing Kilidini Açma

Ayarlar – Hakkında – Yazılım Bilgisi kısmında yapı numarasını göreceksiniz. Bu numaranın üzerine art arda tıklayın ve bir pencere açılacak. Geliştirme seçeneklerinden Development Option – OEM Unlock – Enable seçeneğini tıklıyoruz.



3-Root Atma İşemine Başlıyoruz
Öncelikle Note 5 ‘i USB ile bilgisayara bağlıyoruz ve herhangi bir sorun olup olmadığına bakıyoruz. 


Eğer sorun yoksa telefonu kapatıyoruz. 

Alt ses düğmesi + Home tuşu + Güç tuşlarına aynı anda basıyoruz ve yükleme modu yani Download Moda geçmiş oluyoruz. Ekran geldikten sonra burada işlem yapabilmek için ses tuşlarını kullanıyoruz. Buradaki ekran gelince üst ses tuşuna basıyoruz. 

Ardından Odin programını açıp “Auto Reboot” ile “F.Reset Time” seçeneklerini seçiyoruz. AP butonuna tıklayarak indirdiğimiz twrp ‘yi seçiyoruz. 

Google Play Store ‘ a girip SuperSU yüklüyoruz.




Eğer SuperSU’yu Google Play Store ‘dan yükleyemezseniz aşağıdaki adımları uygulayıp yukarıda verdiğim SuperSU dosyasını yükleyebilirsiniz.

 Öncelikle SuperSU’yu USB ile telefona atın ve aşağıdaki işlemleri yapın.

Ses + Güç tuşuna 7 saniye kadar basılı tutuyoruz. Siyah ekran geldiğinde Ses açma + Güç tuşuna + Home tuşuna hemen aynı anda basıyoruz. Note 5 açılma ekranı geldiğinde yalnızca güç tuşunu bırakın ve Ses Açma + Home tuşuna basmaya devam edin. Bu şekilde TWRP ekranını açmış olacağız. 

TWRP ekranında Install butonuna tıklıyoruz ve telefonumuza attığımız SuperSU dosyasını buluyoruz ve seçiyoruz. Sonra yüklemeyi onayladıktan sonra işlem bitince ana TWRP ekranına dönüyoruz. Buradan da reboot seçeneğine tıklayıp telefonu tekrardan başlatıyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder