14 Aralık 2015 Pazartesi

HTC One M8s Android 5.1.1 CyanogenMod ROM (HTCOneM8sCM12.1)

Önemli: Bootloader kilidini açtıktan sonra yapacağınız sistem tarafındaki modifikasyonların herhangi biri cihazınızı garanti dışı bırakacaktır & Bootloader kilidini açtığınızda cihazınızın dahili hafızası tamamen silinecektir verilerinizi yedekleyiniz.

“Nasıl orijinal yazılıma dönerim?”, “Bunu peki bunu yaparsam düzelir mi?” gibi soruların cevabını biliyorsanız adımları devam ettirmenizde fayda var.

Custom Recovery kurulumundan sonra cihazınıza ait OTA güncellemelerini elle yüklemeniz gerekecektir.

Bootloader kilidi açıldığı anda cihazınızın dahili ve harici hafızasındaki tüm kullanıcı verileri imha edilecektir.



1- Cihazın sürücülerini kurma

Cihazın bootloader kilidini açarken USB kablo aracılığıyla komutlar göndermemiz gerecek.

Bu bağlantı için cihazın sürücülerinin bilgisayarınızda sorunsuz olarak yer alması gerekiyor.

Eğer cihazınız bilgisayara bağlı ise bağlantısını koparıp, HTC Sync Manager uygulamasını kurmanız gerekecektir.

Kurulumu tamamladıktan sonra Sync Manager uygulamasını tamamen kapatıp, işletim sisteminizin görev yöneticisinde de herhangi bir işlemin bulunmadığından emin olun.

2- Bootloader kilidi açma

Eğer üyeliğiniz yoksa HTCDEV sitesine bilgilerinizi tamamen doğru bir şekilde girerek üye olun ve üyeliğinizi onaylayın(Özellikle geçerli bir e-posta adresi kullandığınızdan emin olun, kilidi açmanız için gereken anahtar e-posta adresinize gönderilecek).

İşlemleri şu sayfadaki adımları takip ederek de tamamlayabilirsiniz. İşlemler sırasında ihtiyacınız olan fastboot dosyasını Windows, Linux ve OS X için buradan Android SDK’in tümünü indirmenize gerek kalmadan indirebilirsiniz.

Aşağıdaki adımlar Windows işletim sistemi içindir. Linux’ta ve OS X’te komutları ./fastboot-linux veya ./fastboot-mac şeklinde kullanmanız dışında herhangi bir yöntem farkı yoktur.

Cihazınızı kapatın

Ses azaltma tuşuna basılı kalarak cihazınızı açın. Açılan menüden Fastboot bölümünün üzerindeyken güç tuşuna basın(açma/kapama/ekran kilidi açma tuşu)

USB kablo ile cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın.

Yukarıdaki bağlantı aracılığıyla indirdiğiniz zip dosyasını C:\ dizinine çıkarın. (Örneğin fastboot dosyası C:\fastboot\fastboot.exe yolunda olmalı)

Windows + R kısayoluyla ya da başlat menüsünden “Çalıştır” uygulamasını bulup, açın. Karşınıza gelen pencereye cmd yazıp giriş yapın.

Açılan konsol ekranında cd c:\fastboot komutunu uygulayın. (Bu komutla çalışacağımız dizine geçmiş oluyoruz)

fastboot oem get_identifier_token komutunu konsola yapıştırın ve Enter tuşuyla onaylayın.




Önceki işlemin ardından aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi cihazınıza özel üretilen bir kod göreceksiniz.

<<<< Identifier Token Start >>>> ve <<<< Identifier Token End >>>>

kodlarını kapsayacak şekilde işaretleme yapın ve CTRL+C kısayolu ya da pencereye sağ tıklayıp “Düzenle > Kopyala” bölümünden kopyalıyoruz (INFO ya da bootloader yazan yerleri kopyalamıyoruz)





Alttaki resimdeki örnek kod gibi bir kodu kopyaladıktan sonra şu adresteki “My Device Identifier Token” bölümüne kendi kodumuzu yapıştırıyoruz ve Submit butonuna tıklıyoruz.

Bu adımları özellike kodu doğru bir şekilde elde edemediğiniz sürece işlem başarısız olacaktır.

Doğru kod alttaki görseldeki gibidir:





Şimdi cihaz bağlantımızı sonlandırmadan HTCDev’den gelecek olan binary dosyasını bekliyoruz(htcdev.com’a kayıt olurken verdiğiniz mail adresine gelecek).

HTCDev’den gelen e-postayı açıyoruz ve ekteki Unlock_code.bin dosyasını indirip C:\fastboot dizinine atıyoruz.

Unlock_code.bin dosyasını başarıyla aldıktan sonra konsolda fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin kodunu çalıştırıyoruz ve ekranımızda şöyle bir uyarı beliriyor:




Ses açma tuşuyla “Yes” seçeneğinin üzerine gidiyoruz ve güç tuşuna dokunarak bu işlemi onaylıyoruz ve Bootloader kilidini başarıyla kaldırmış oluyoruz.

Cihazımız fabrika ayarlarına dönerek yeniden başlıyor. Kurulumları ana ekrana gelene kadar tamamlayın ve 3. adıma geçin

3- Custom Recovery kurulumu

Root erişimi için gereken binary kodlarını sisteme yazabilmemiz için Custom Recovery’e ihtiyacımız bulunuyor. Aşağıdan TWRP Recovery’nin son versiyonunu indiriyoruz ve img uzantılı dosyayı indirdikten sonra çalışma klasörümüz olan C:\fastboot klasörüne atıyoruz ve aşağıdaki adımları takip ederek bunu sistemimize yazıyoruz.

Cihazı kapatıp ve bootloader adımındaki gibi fastboot bölümüne giriş yapıyor ve cihazımızı bilgisayarımıza bağlıyoruz.

Bootloader adımındaki gibi terminali açıyoruz, cd C:\fastboot kodunu çalıştırıyoruz.


C:\fastboot dizinine geçiş yaptıktan sonra fastboot flash recovery twrp-2.8.7.0-m8s-qlul.img şeklinde kodunu çalıştırıyoruz

Komutu uyguladığımızda saniyeler içinde recovery modunu yazmış oluyoruz.

4- Root erişimi sağlama

Root erişimi kazanmak için yapmamız gereken şey oldukça basit, Aşağıdan indireceğimiz SuperSU’yu sisteme 3. adımda yüklediğimiz custom recovery ile yüklemek.

SuperSU’yu indirdikten sonra cihazınızın dahili depolama alanına kopyalayın.

Cihazı yeniden kapatın, ses kısma + güç tuşu ile açıp bootloader’a giriş yapın ve Recovery seçeneğini tercih edin. Recovery’e giriş yaptıktan sonra Install menüsüne girin ve cihazınızın dahili depolama alanında bulunan SuperSU’nun zip dosyasını seçin ve yüklemeyi onaylayın.

Tebrikler! HTC One (M8s)’iniz artık root erişimi bulunuyor! Root Checker uygulaması aracılığıyla başarılı olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz.

TWRP 2.8.6.0

The HTC_Fastboot

Stock Extracted Recovery

Rom Atma işlemi için;

Team win recovery project Recovery modunu kurduktan sonra (TWRP) wipe işlemini gerçekleştiriyoruz. Wipe dan sd kard hariç bütün bölümleri Wipe lıyarak sistem yazılımını siliyoruz. Arkasından altta verilen linklerden CM12.1 adlı rom dosyamızı indiriyoruz. Bu dosyayı wipe lamadan önce sd karda koyun. Sonrasında install bölümünden romu flash lıyoruz. Ve Cm12.1 romumuz kuruldu. Gerekli rom dosyaları;

CM12.1

(Sitemizde yakın zamanda CM13 romu paylaşılacaktır.)

M8s CM12.1 ROM VİDEO


twitter: @sinanntopcu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder